E parë shpesh si një zbukurim kopshti, lakërishta “e përulur” mund të jetë “grali i shenjtë” i shëndetit , shkruan New York Post.
Lakërishtja është shpallur bari më i shëndetshëm në botë dhe konsiderohet një pjesë thelbësore e një diete të ekuilibruar për shkak të bollëkut të ushqyesve që mund të parandalojnë sëmundjet dhe mbrojnë atletët nga lëndimet, sipas prodhuesve të ushqimit cilësor nga kompania “B & W. “.
Ngrënia e lakërishtës mund të lehtësojë potencialisht efektet anësore edhe te atletët: studimet tregojnë se ata që e konsumojnë atë dy orë para ushtrimeve të rënda ulin shumë shanset e dëmtimit të qelizave në krahasim me ata që nuk e konsumojnë.
Konsumimi i përditshëm i lakërishtës për vetëm dy muaj reduktoi dëmtimin e ADN-së, duke u ofruar në mënyrë efektive atletëve të gjitha përfitimet e ushtrimeve të forta, pa efekte anësore.
Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, kontrolli i sëmundjes, lakërishta mori 100 pikë të përsosura nga 100, duke mposhtur lakrën kineze (91,99 pikë), chardën zvicerane (89,27 pikë), panxharin (87,08 pikë) dhe madje edhe spinaqin (86,43 pikë ) . dhe parandalimi (CDC).
Lakërishtja ka një nivel të lartë të aminoacideve dhe antioksidantëve. Përfitimet e tjera përfshijnë sasi të larta të hekurit, kalciumit, kaliumit, magnezit dhe vitaminës K.
Ai përmban më shumë hekur se spinaqi dhe më shumë vitaminë C se limonët dhe portokallet
/alsat.mk