Gatim me të bardhat e vezëve? Zakonisht mund të zëvendësoni një vezë të vetme në një recetë për dy të bardha veze. Mbani në mend se ndarja e të verdhës së verdhë kërkon më shumë trajtim të vezës, gjë që mund të rrisë rrezikun e kontraktimit të Salmonelës. Sigurohuni që t’i lani duart tërësisht pasi të keni trajtuar vezët gjatë gatimit.
BURIM I MIRË I PROTEINAVE. Të bardhat e vezëve janë një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar proteina në dietën tuaj pa shtuar kalori. Proteina ndihmon trupin tuaj të ndërtojë muskuj të fortë dhe të ruajë masën muskulore me kalimin e moshës.
TË SHËNDETSHME PËR ZEMRËN. Ndërsa të verdhat e vezëve janë të mira në moderim, nëse tashmë jeni në rrezik për sëmundje të zemrës ose goditje në tru, mjeku juaj mund të rekomandojë një dietë të shëndetshme për zemrën. Pa kolesterol, të bardhat e vezëve janë një shtesë e shkëlqyer. Ju gjithashtu mund të përzieni një vezë të plotë me një tjetër të bardhë veze për të shtuar proteina pa kolesterolin dhe yndyrën e shtuar të të verdhës së dytë.
Mbani në mend se vezët shpesh shoqërohen me mish të mëngjesit si proshutë dhe sallam. Ju gjithashtu mund të josheni t’i gatuani vezët me kripë ose t’i skuqni në vaj. Ndërsa të bardhat e vezëve janë të shëndetshme, këto shtesa në dietën tuaj nuk janë. Mos u mashtroni duke menduar se duke zgjedhur t’i thoni jo të verdhës së vezës, mund të bëni zgjedhje më pak të shëndetshme në vende të tjera./koha